İvy. PaylasPaylastikca Administrator
Mesaj Sayısı : 147 Kayıt tarihi : 30/05/09 Yaş : 28 Yer : Icer:Zçar.
| Konu: Çikolata Soslu Cevizli Browni Paz Mayıs 31, 2009 3:03 pm | |
| Malzemeler;
* 2 adet yumurta * 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı * Yarım su bardağı un * 1 su bardağı pudra şekeri (ya da toz şeker) * Yarım çay bardağı süt * 4 yemek kaşığı kakao * 1 paket vanilya * 1 paket kabartma tozu * ¼ çay kaşığı tuz * 1 su bardağına yakın ceviz içi
Üzerine: * Yeterli miktarda eritilmiş çikolata ya da hazır çikolata sos * Çilek
Yapılışı; ---Fırını 165-170 dereceye ayarlayın. ---Tereyağını eritip ılınması için bekletin.. ---Yumurtaları şekerle iyice çırpın..Tereyağını ve sütü ekleyin..Karıştırmaya devam edin. ---Unu, şekeri, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu ekleyin. Katı kıvamda bir hamur olacak. ---En son cevizi de ekleyip, bu sefer tahta bir kaşık yardımı ile hafifçe karıştırıp, yağlı kağıt serili tepsiye yayın. Fırına verin. 25-30 dk. pişirin.. ---Fırından çıkardıktan sonra en az yarım saat oda sıcaklığında ılınması bekleyin ve dilimleyerek servis tabaklarına alın.. ---Eritilmiş çikolata ya da üzerindeki tarife göre hazırladığınız, hazır çikolata sosunu gezdirin, çilekle servis yapın.. Ben hazır çikolata sosunun yarısını az miktarda süt ile hazırlayıp, koyu kıvamlı sos elde ettim..Kalan yarısını da biraz daha fazla miktarda süt ile hazırlayıp, sulu kıvamlı sos elde edip, kalan 2 dilimi ıslattım..
*** Islak kıvamda browni yemek istiyorsanız, çikolata sosunu biraz daha akışkan kıvamda hazırlayarak, fırından çıkardıktan 10-15 dakika sonra, dilimlerin üzerine gezdirerek ıslanmasını sağlayın..Yağlı kağıt serili tepsi kullandıysanız, bu işlemi browniyi, tepsiden çıkardıktan sonra yapın, aksi takdirde kağıt da ıslanır ve yapışır.
| |
|