Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
|
• 250-500gr. ıspanak • 3 yumurta • 2 su bardağı şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 2 su bardağı un • 1 paket kabartma tozu,vanilya • 1 poşet krem şanti |
Hazırlanışı
Ispanakları
haşlayıp, suyunu elinizle sıkarak süzün ve püre haline gelecek şekilde
robottan geçirin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.Sıvı yağ ve
ıspanak püresini ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu katıp
karıştırın. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden
ısıtılmış orta hararetli(170-180derece)fırında kabarana dek pişirin.
Krem santiyi hazirlayip,keki ortadan ikiye bolun.Kekin arasina ve ustune krem santi surerek dolapta bekletin.
Bu da Resmi