Paylas Paylastikca
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Farki bizimle yasayin!..
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Güllaç

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
İvy.
PaylasPaylastikca Administrator
İvy.


Mesaj Sayısı : 147
Kayıt tarihi : 30/05/09
Yaş : 28
Yer : Icer:Zçar.

Güllaç Empty
MesajKonu: Güllaç   Güllaç I_icon_minitimePaz Mayıs 31, 2009 3:06 pm

Güllaç tarifi


için Malzemeler :



  • 10-11 güllaç yufkası
  • 2,5 lt süt
  • 750 gr toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Nar taneleri
  • Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Güllaç


yemeğinin hazırlanışı:

1.
Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını
parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe
ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt
gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü
en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin,
yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

2. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

Not:
Güllaç ince olsun isterseniz, daha geniş bir tepsi kullanın. Ayrıca
yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli
olacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://paylaspaylastikca.hareketforum.net
 
Güllaç
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylas Paylastikca :: FORUM GENEL :: Damak Keyfi-
Buraya geçin: